Nasze sale bankietowe są doskonałym miejscem do świętowania najważniejszych chwil w życiu. Organizujemy dla Państwa przyjęcia weselne, komunijne, jubileusze, spotkania biznesowe.
Każdą propozycję przygotowujemy indywidualnie, dostosowując ją do oczekiwań Gości. Służymy radą przy ustalaniu menu, wyborze odpowiednich win i alkoholi oraz całej oprawy uroczystości.
Z jednakową starannością podchodzimy do uroczystej kolacji dla dwojga, jak i wystawnego bankietu dla kilkudziesięciu osób. Wyróżnieniem jest dla nas to, że Młode Pary dla których organizowaliśmy przyjęcie weselne, świętują razem z nami chrzest dzieci, później komunie i kolejne uroczystości.
Dziękujemy za Wasze zaufanie, że możemy być razem z Państwem w tych szczególnych momentach Waszego życia.
Oferujemy Państwu
- Wyśmienitą kuchnię oraz profesjonalną i miłą obsługę
- Stylowy, elegancki wystrój sal bankietowych
- Profesjonalne nakrycie
- Klimatyzowane wnętrza
- Napoje zimne bezalkoholowe serwowane w dzbankach podczas przyjęcia bez ograniczeń - w cenie menu bez dodatkowych opłat
- Możliwość wypożyczenia rzutnika, ekranu oraz nagłośnienia
- Brak opłat za menu dla najmłodszych (dzieci do 3 lat)
- 50% zniżki za menu dla dzieci 3-8 lat
Z myślą o naszych najmłodszych gościach oferujemy:
- Pokój zabaw dla dzieci (sala biała), możliwość stworzenia kącika dziecięcego (sala lustrzana)
- Krzesełka do karmienia
- Przewijaki
Informacje dodatkowe:
- opłata za serwowanie ciast we własnym zakresie 2 zł/os.
- alkohole serwowane podczas przyjęcia po stronie restauracji (wycena indywidualna)
- pakiet napoi gazowanych na indywidualne zamówienie but. 0,2l (pepsi, 7up, Schweppes, Cisowianka Perlage) 5 zł/szt.
- możliwość przedłużenia czasu trwania przyjęcia ponad czas ustalony - płatne dodatkowo 150 zł/h
Nasze menu
Menu okolicznościowe I - 140 zł/os.
Zupa
- Rosół królewski z makaronem i kluseczką wątrobianą
Danie główne
- Bitki wieprzowe duszone w warzywach
- Eskalopek z kurczaka w płatkach kukurydzianych
- Schab zawijany z serem i szynką
- Roladka z kurczaka z fetą i brokułami (saute z pieca)
Dodatki
- Ziemniaki gotowane, kluski śląskie, frytki belgijskie
- Surówka z marchewki z ananasem na słodko, kapusta czerwona gotowana, surówka z białej kapusty, surówka z selera
Deser
- Lody z gorącymi malinami i bitą śmietaną
napoje ciepłe – kawa, herbata podane przy deserze
napoje zimne: soki owocowe 100% (firma Toma), woda mineralna podawana w dzbankach - bez ograniczeń
Menu okolicznościowe II - 140 zł/os.
Zupa
- Rosół królewski z makaronem i kluseczką wątrobianą
Danie główne
- Pieczeń wieprzowa (z karczku) w sosie własnym
- Roladki drobiowe z pieca faszerowane warzywami
- Kotlet schabowy panierowany
- Pieczone udko z kurczaka
Dodatki
- Ziemniaki gotowane, kluski śląskie, talarki ziemniaczane
- Surówka z marchewki z ananasem na słodko, surówka z selera, kapusta czerwona gotowana, surówka z kapusty białej
Deser
- Lody z gorącymi malinami i bitą śmietaną
napoje ciepłe – kawa, herbata podane przy deserze
napoje zimne: soki owocowe 100% (firma Toma), woda mineralna podawana w dzbankach - bez ograniczeń
Menu okolicznościowe III - 145 zł/os.
Zupa
- Rosół królewski z makaronem i kluseczką wątrobianą
Danie główne
- Rolady wieprzowe z farszem tradycyjnym w sosie z grzybów leśnych
- Eskalopek z kurczaka w płatkach migdałów
- Schab zawijany z oscypkiem i boczkiem
- Roladka z kurczaka z fetą i szpinakiem
Dodatki
- Ziemniaki gotowane, kluski śląskie, talarki ziemniaczane
- Surówka z marchewki z ananasem na słodko, surówka z selera, kapusta czerwona gotowana, surówka z białej kapusty
Deser
- Lody waniliowe z musem truskawkowym i bitą śmietaną
napoje ciepłe – kawa, herbata podane przy deserze
napoje zimne: soki owocowe 100% (firma Toma), woda mineralna podawana w dzbankach - bez ograniczeń
Menu okolicznościowe IV - 145 zł/os.
Zupa
- Rosół królewski z makaronem i kluseczką wątrobianą
Danie główne
- Filet z indyka w sosie kurkowym
- Medaliony z polędwiczki wieprzowej w marynacie miodowo-musztardowej zawijane w boczku
- Schab panierowany zawijany nadziewany szynką, serem i smażonymi pieczarkami
- Eskalopki z kurczaka w chrupkiej panierce
Dodatki
- Ziemniaki gotowane, kluski śląskie, talarki ziemniaczane
- Surówka z marchewki z ananasem na słodko, surówka z selera, kapusta czerwona gotowana, surówka z białej kapusty
Deser
- Lody z gorącym słonym karmelem i prażonymi migdałami
napoje ciepłe – kawa, herbata podane przy deserze
napoje zimne: soki owocowe 100% (firma Toma), woda mineralna podawana w dzbankach - bez ograniczeń
Menu okolicznościowe V - 145 zł/os.
Zupa
- Rosół królewski z makaronem i kluseczką wątrobianą
Danie główne
- Rolady wołowe w sosie własnym
- Kotlet De volaille z masłem pietruszkowym
- Kacze udko z żurawiną
- Roladki drobiowe z brokułami i fetą (saute z pieca)
Dodatki
- Ziemniaki gotowane, kluski śląskie, frytka belgijska
- Surówka z marchewki z ananasem na słodko, surówka z selera, kapusta czerwona gotowana, surówka z białej kapusty
Deser
- Lody z gorącymi malinami i bitą śmietaną
napoje ciepłe – kawa, herbata podane przy deserze
napoje zimne: soki owocowe 100% (firma Toma), woda mineralna podawana w dzbankach - bez ograniczeń
Menu okolicznościowe VI - 145 zł/os.
Zupa
- Rosół królewski z makaronem i kluseczką wątrobianą
Danie główne
- Rolady wołowe w sosie własnym
- Polędwiczka wieprzowa z borowikami na maśle
- Eskalopki z kurczaka w płatkach migdałów
- Schab panierowany zawijany z oscypkiem i boczkiem
Dodatki
- Ziemniaki gotowane, kluski śląskie, frytka belgijska
- Surówka z marchewki z ananasem na słodko, surówka z selera, kapusta czerwona gotowana, buraczki gotowane
Deser
- Deser lodowy z sorbetem owocowym z dodatkiem owoców i bitą śmietaną
napoje ciepłe – kawa, herbata podane przy deserze
napoje zimne: soki owocowe 100% (firma Toma), woda mineralna podawana w dzbankach - bez ograniczeń
Menu okolicznościowe VII - 150 zł/os.
Zupa
- Rosół królewski z makaronem i kluseczką wątrobianą
Danie główne
- Piersi z kaczki w sosie pomarańczowym
- Medaliony z polędwiczki wieprzowej w marynacie miodowo-musztardowej zawijane w boczku
- Eskalopki z kurczaka w płatkach migdałów
- Kotlet de volaille z masłem pietruszkowym
Dodatki
- Ziemniaki gotowane, kluski śląskie, ziemniaczki opiekane
- Surówka z marchewki z ananasem na słodko, surówka z modrej kapusty, surówka z selera, buraczki gotowane
Deser
- Lody waniliowe z musem truskawkowym i jogurtem naturalnym
napoje ciepłe – kawa, herbata podane przy deserze
napoje zimne: soki owocowe 100% (firma Toma), woda mineralna podawana w dzbankach - bez ograniczeń
Menu okolicznościowe VIII - 160 zł/os.
Zupa
- Rosół królewski z makaronem i kluseczką wątrobianą
Danie główne
- Rolady wołowe w sosie własnym
- Konfitowana pierś z kaczki (sos pomarańczowy w opcji)
- Roladka drobiowa z fetą i szpinakiem panierowana w migdałach
- Panierowany sznycel z polędwiczki wieprzowej
Patera wege
- Cukinia w migdałach
- Kalafior i brokuł panierowany
- Grillowany kozi ser na miksie sałat
- Warzywa karmelizowane
Dodatki
- Ziemniaki gotowane, kluski śląskie, frytka belgijska
- Surówka z marchewki z ananasem na słodko, surówka z selera, kapusta czerwona gotowana, surówka z białej kapusty
Deser
- Lody z gorącymi malinami i bitą śmietaną
napoje ciepłe: kawa, herbata podane przy deserze
napoje zimne: soki owocowe 100% (firma Toma), woda mineralna podawana w dzbankach - bez ograniczeń
Zimna płyta I (min. 10 os.) - 52 zł/os.
- Deska wędlin i serów (4 rodzaje wędlin: szynka wędzona, szynka drobiowa, kabanosy, salami, 4 rodzaje serów: sery żółte, wędzone, oscypek, korbaczki) z koreczkami z tortilli
- Śledzie w śmietanie z jabłkiem i czerwoną cebulą
- Wytrawne tartinki bankietowe z pastami (warzywne, mięsne, rybne)
- Tymbaliki drobiowe (galaretki z mięsem drobiowym i warzywami)
- Jajka w sosie tatarskim
- Sałatka z tortellini (z szynką, serem w sosie majonezowo-czosnkowym)
- Sałatka lodowa z kurczakiem z sosem winegret
- Mix kanapeczek na bagietce
- ze śledziem, cebulą czerwoną i ogórkiem
- z wędliną i serem z dodatkiem tartego parmezanu
- Pieczywo mieszane (chleb jasny, ciemny lub wieloziarnisty oraz bułeczki koktajlowe)
- Herbata podawana w dzbankach (czarna) firma Williams
Zimna płyta II (min. 18 os.) - 58 zł/os.
- Deska swojskich wędlin według domowych receptur od lokalnego dostawcy (szynka tradycyjnie wędzona, schab wędzony, necówka domowa, salceson, kabanosy)
- Pasztet pieczony według naszej receptury serwowany z żurawiną
- Półmisek serów (sery żółte, wędzone, pleśniowy, oscypek, korbaczki)
- Śledzie w oleju z zielonym pieprzem i czerwoną papryką
- Tymbaliki wieprzowe (galaretki mięsne z golonki wieprzowej)
- Tradycyjna sałatka jarzynowa
- Smalec domowy z pajdą chleba i ogórkami kiszonymi
- Mix kanapeczek na bagietce
- z pastą jajeczną, szczypiorkiem i rzodkiewką
- z wędliną i serem z dodatkiem tartego parmezanu
- ze śledziem, cebulą czerwoną i ogórkiem
- Pieczywo mieszane (chleb jasny, ciemny lub wieloziarnisty oraz bułeczki koktajlowe)
- Herbata podawana w dzbankach (czarna) firma Williams
Zimna płyta III (min. 18 os.) - 70 zł/os.
- Deska wędlin (schab tradycyjnie wędzony, szynka z domowej wędzarni, szynka Parmeńska, kabanosy)
- Deska serów z żurawiną, orzechami i winogronami (sery żółte, wędzone oscypki, korbaczki, ser kozi, Lazur z niebieską pleśnią)
- Szynka w galarecie z chrzanowym nadzieniem
- Mini tatar wołowy z dodatkami
- Caprese z pomidorkiem koktajlowym oraz mozzarellą na ciemnym pieczywie
- Mini kanapeczki z wędliną i serem
- Mini kanapeczki ze śledziem
- Mini kanapeczki z kozim serem, gruszką i orzechem włoskim
- Mix mini przekąsek:
- Kruche babeczki z białym musem i wędzonym łososiem
- Kruche babeczki z hummusem
- Roladki z zielonego ogórka z camembertem
- Pieczywo mieszane (chleb jasny, ciemny lub wieloziarnisty oraz bułeczki koktajlowe)
- Bufet herbat (czarna, owocowa, zielona) firma Williams
Kolacja
(do ustalenia przed imprezą, ceny obowiązują tylko przy wyborze dań w pakiecie razem z menu okolicznościowymi)-
Barszcz z pasztecikami francuskimi lub krokietem - 22 zł
nadzienie mięsne lub z kapustą i grzybami
- Flaki wołowe na rosole - 20 zł
- Żurek tradycyjny z białą kiełbasą - 18 zł
-
Bogracz staropolski z chlebem - 24 zł
rodzaj zupy gulaszowej z mięsem wieprzowym, ogórkiem konserwowym, papryką, pieczarkami, lanym ciastem oraz ziemniakami.
- Leczo warzywne z ciecierzycą serwowane z pieczywem - 24 zł
-
Boeuf Strogonow z ryżem - 35 zł
gulasz ze zrazówki wołowej z dodatkami podawany z ryżem
- Gulasz węgierski z knedlem czeskim - 32 zł
- Grillowana pierś z kurczaka w sosie kurkowym podana z kluskami opiekanymi i surówką z białej kapusty - 37 zł
- Kita wędzona w kapuście kiszonej z ziemniakami pieczonymi - 37 zł
- Sandacz na sosie borowikowym z puree ziemniaczano-selerowym - 39 zł
- Gulasz z sarniny w sosie własnym z warzywami podany z knedlem - 49 zł
Dodatki do menu okolicznościowego
Patera ryb (maks. dwa rodzaje ryby do wyboru) - 230 zł/patera
- Stek z łososia z pieca
- Polędwiczka z dorsza w sosie cytrynowo – limonkowym
- Sandacz w sosie porowym
Patera owoców 9 zł/os.
- Winogrona, ananas, melon, mandarynki, kiwi i owoce sezonowe
Możliwość wymiany rosołu na zupę krem (dopłata 3 zł/os.)
- Krem z pomidorów z grzanką bazyliową i parmezanem
- Krem z białych warzyw z chipsem z jabłka oraz prażonymi migdałami
- Krem z dyni z chipsem z gruszki i pestkami dyni
- Krem z grzybów leśnych z groszkiem ptysiowym
- Krem z pieczonego buraka z fetą
Przystawki na zimno
- Bruschetta z pomidorami i mozzarellą - 18 zł
- Bruschetta z guacamole i pomidorem - 20 zł
- Bruschetta z musem z twarogowym i łososiem wędzonym - 22 zł
- Melon w szynce parmeńskiej na miksie sałat - 23 zł
- Carpaccio z buraka z kozim serem i pesto z rukoli - 25 zł
- Carpaccio z gruszki z szynką parmeńską, rukolą i orzechami - 25 zł
- Łosoś wędzony z parmezanem na oliwie z oliwek - 28 zł
Menu wegetariańskie i wegańskie
Patera wegetariańska - 180 zł/patera
- Grillowany kozi ser na miksie sałat 4 szt.
- Cukinia faszerowana fetą i suszonym pomidorem - 4 szt.
- Bakłażan w migdałach, kalafior i brokuł panierowane - 4 szt.
- Warzywa karmelizowane - 2 porcje
Patera wegańska - 160 zł/patera
- Cukinia faszerowana kaszą i warzywami - 6 szt.
- Brokuły na parze z prażonymi migdałami - 6 szt.
- Karmelizowana warzywa (marchew, pietruszka, seler, burak) - 2 porcje