Menu Weselne I cena 190zł/os.
Zupa
Rosół królewski z makaronem i kluseczką wątrobianą
Danie główne
Rolada wołowa z farszem tradycyjnym w sosie własnym
Medaliony z polędwiczki wieprzowej w marynacie miodowo-musztardowej z boczkiem
Kotlet de volaille z masłem pietruszkowym
Kacze udko z żurawiną
Tradycyjny kotlet schabowy
Gwarantowane 3 kawałki mięsa na osobę. Porcja mięsa wynosi średnio 80-90g
Dodatki
Ziemniaki puree, kluseczki śląskie, ziemniaczki opiekane
Surówka z marchewki z ananasem na słodko, kapusta czerwona gotowana,
surówka z selera na biało, buraczki gotowane
Deser
Lody waniliowe z gorącymi malinami
Napoje gorące w formie szwedzkiego stołu – kawa, herbata bez ograniczeń
Zimna płyta w formie szwedzkiego stołu
Deska swojskich wędlin (szynka, schab, necówka, salceson, kabanosy)
Pasztet pieczony z żurawiną
Półmisek serów (sery żółte, wędzone, pleśniowy, oscypek, korbaczki)
Śledzie w oleju z zielonym pieprzem
Tymbaliki wieprzowe z golonki
Sałatka jarzynowa
Smalec domowy z pajdą chleba i ogórkami kiszonymi
Mix kanapeczek na bagietce:
- z pastą jajeczną
- z wędliną i serem
- ze śledziem
Herbata podawana w dzbankach (czarna) firma Williams
Kolacja I
Grillowana pierś z kurczaka w sosie kurkowym podana ze strykami cieszyńskimi i surówką z
białej kapusty
Kolacja II
Aromatyczny bogracz staropolski z papryką i kluseczkami
Kolacja III
Barszcz czerwony z krokietem nadziewanym mięsem
Napoje zimne: soki owocowe 100% (firma Toma), pepsi, woda mineralna podawana w
dzbankach - bez ograniczeń
Menu Weselne II cena 205zł/os.
Zupa
Rosół królewski z makaronem i kluską wątrobianą
Danie główne
Rumiana pierś z kaczki w sosie pomarańczowym
Polędwiczka wieprzowa na sosie z zielonego pieprzu
Eskalopek drobiowy w płatkach migdałowych
Roladka z kurczaka z pieca faszerowana brokułami i fetą
Schab zawijany z pieczarkami i serem mozzarellą.
Gwarantowane 3 kawałki mięsa na osobę. Porcja mięsa wynosi średnio 80-90g
Dodatki
Ziemniaki puree, kluseczki śląskie, zapiekane ziemniaczki
Warzywa karmelizowane, surówka ze marchewki z ananasem na słodko,
surówka z białej
kapusty, surówka z lodowej z sosem vinegrette
Deser
Lody z musem truskawkowym i jogurtem naturalnym
Napoje gorące w formie szwedzkiego stołu - kawa, herbata bez ograniczeń
Zimna płyta w formie szwedzkiego stołu
Deska wędlin (schab tradycyjnie wędzony, szynka z domowej wędzarni, szynka Parmeńska,
kabanosy)
Deska serów z żurawiną, orzechami i winogronami (sery żółte, wędzone oscypki, korbaczki,
ser kozi, Lazur z niebieską pleśnią)
Kruche babeczki z białym musem i wędzonym łososiem
Szynka w galarecie z chrzanowym nadzieniem
Tartinki z twarożkiem i kawiorem
Caprese z pomidorkiem koktajlowym oraz mozzarellą na ciemny pieczywie (biedronki)
Mini kanapeczki z wędliną oraz serem
Mini kanapeczki ze śledziem
Mini kanapeczki z camembertem i pomidorem
Sałatka z młodego szpinaku, gruszki, ser lazur oraz orzechów
Pieczywo mieszane (chleb jasny, ciemny lub wieloziarnisty oraz bułeczki koktajlowe)
Bufet herbat (czarna, owocowa, zielona) firma Williams
Kolacja I
Rolada wieprzowa nadziewana farszem tradycyjnym
w sosie z grzybów leśnych serwowana z
kluskami śląskimi i czerwoną kapustą
Kolacja II
Ragout z sarny z warzywami podane z knedlem
Kolacja III
Barszcz czerwony z pasztecikami francuskimi z mięsem
Napoje zimne: soki owocowe 100% (firma Toma), pepsi, woda mineralna podawana w dzbankach - bez ograniczeń
Menu Weselne III cena 220zł/os.
Zupa
Rosół królewski z makaronem i kluską wątrobianą
Danie główne
Pierś z gęsi w sosie własnym
Rolada wołowa z farszem tradycyjnym w sosie ciemnym
Sznycel wiedeński cielęcy z cytryną
Polędwiczka wieprzowa z borowikami na maśle
Roladka drobiowa panierowana faszerowana szpinakiem i fetą
Gwarantowane 3 kawałki mięsa na osobę. Porcja mięsa wynosi średnio 80-90g
Dodatki
Ziemniaki puree, kluseczki śląskie, dufinki
Surówka z marchewki z ananasem na słodko, surówka z selera na biało,
surówka z czerwonej kapusty,
lodowa z sosem winegrette
Deser
Mini pavlowa z owocami i bitą śmietaną
Napoje gorące w formie szwedzkiego stołu - kawa, herbata bez ograniczeń
Zimna płyta w formie szwedzkiego stołu
Deska wędlin (schab tradycyjnie wędzony, szynka z domowej wędzarni, szynka Parmeńska,
kabanosy)
Deska serów z żurawiną, orzechami i winogronami (sery żółte, wędzone oscypki, korbaczki,
ser kozi, Lazur z niebieską pleśnią)
Kruche babeczki z białym musem i wędzonym łososiem
Szynka w galarecie z chrzanowym nadzieniem
Tartinki z twarożkiem i kawiorem
Caprese z pomidorkiem koktajlowym oraz mozzarellą na ciemny pieczywie (biedronki)
Mini kanapeczki z wędliną oraz serem
Mini kanapeczki ze śledziem
Mini kanapeczki z camembertem i pomidorem
Sałatka z młodego szpinaku, gruszki, ser lazur oraz orzechów
Pieczywo mieszane (chleb jasny, ciemny lub wieloziarnisty oraz bułeczki koktajlowe)
Bufet herbat (czarna, owocowa, zielona) firma Williams
Kolacja I
Pierś z kaczki z sosem pomarańczowym podana z kopytkami ziemniaczanymi
oraz kapustą
czerwoną na winie z żurawiną
Kolacja II
Łosoś z pieca na bukiecie z zielonych warzyw
Kolacja III
Aromatyczny bulion wieprzowy z kołdunami z mięsem
Napoje zimne: soki owocowe 100% (firma Toma), pepsi, woda mineralna podawana w dzbankach - bez ograniczeń