PRZYKŁADOWE MENU

Menu Weselne I  cena 190zł/os.

Zupa
Rosół królewski z makaronem i kluseczką wątrobianą

Danie główne
Rolada wołowa z farszem tradycyjnym w sosie własnym
Medaliony z polędwiczki wieprzowej w marynacie miodowo-musztardowej z boczkiem
Kotlet de volaille z masłem pietruszkowym
Kacze udko z żurawiną
Tradycyjny kotlet schabowy
Gwarantowane 3 kawałki mięsa na osobę. Porcja mięsa wynosi średnio 80-90g

Dodatki
Ziemniaki puree, kluseczki śląskie, ziemniaczki opiekane
Surówka z marchewki z ananasem na słodko, kapusta czerwona gotowana,
surówka z selera na biało, buraczki gotowane

Deser
Lody waniliowe z gorącymi malinami
Napoje gorące w formie szwedzkiego stołu – kawa, herbata bez ograniczeń

Zimna płyta w formie szwedzkiego stołu
Deska swojskich wędlin (szynka, schab, necówka, salceson, kabanosy)
Pasztet pieczony z żurawiną
Półmisek serów (sery żółte, wędzone, pleśniowy, oscypek, korbaczki)
Śledzie w oleju z zielonym pieprzem
Tymbaliki wieprzowe z golonki
Sałatka jarzynowa
Smalec domowy z pajdą chleba i ogórkami kiszonymi
Mix kanapeczek na bagietce:

  • z pastą jajeczną
  • z wędliną i serem
  • ze śledziem
Pieczywo mieszane (chleb jasny, ciemny lub wieloziarnisty oraz bułeczki koktajlowe)
Herbata podawana w dzbankach (czarna) firma Williams

Kolacja I
Grillowana pierś z kurczaka w sosie kurkowym podana ze strykami cieszyńskimi i surówką z białej kapusty

Kolacja II
Aromatyczny bogracz staropolski z papryką i kluseczkami

Kolacja III
Barszcz czerwony z krokietem nadziewanym mięsem

Napoje zimne: soki owocowe 100% (firma Toma), pepsi, woda mineralna podawana w dzbankach - bez ograniczeń



Menu Weselne II  cena 205zł/os.

Zupa
Rosół królewski z makaronem i kluską wątrobianą

Danie główne
Rumiana pierś z kaczki w sosie pomarańczowym
Polędwiczka wieprzowa na sosie z zielonego pieprzu
Eskalopek drobiowy w płatkach migdałowych
Roladka z kurczaka z pieca faszerowana brokułami i fetą
Schab zawijany z pieczarkami i serem mozzarellą.
Gwarantowane 3 kawałki mięsa na osobę. Porcja mięsa wynosi średnio 80-90g

Dodatki
Ziemniaki puree, kluseczki śląskie, zapiekane ziemniaczki
Warzywa karmelizowane, surówka ze marchewki z ananasem na słodko,
surówka z białej kapusty, surówka z lodowej z sosem vinegrette

Deser
Lody z musem truskawkowym i jogurtem naturalnym
Napoje gorące w formie szwedzkiego stołu - kawa, herbata bez ograniczeń

Zimna płyta w formie szwedzkiego stołu
Deska wędlin (schab tradycyjnie wędzony, szynka z domowej wędzarni, szynka Parmeńska, kabanosy)
Deska serów z żurawiną, orzechami i winogronami (sery żółte, wędzone oscypki, korbaczki, ser kozi, Lazur z niebieską pleśnią)
Kruche babeczki z białym musem i wędzonym łososiem
Szynka w galarecie z chrzanowym nadzieniem
Tartinki z twarożkiem i kawiorem
Caprese z pomidorkiem koktajlowym oraz mozzarellą na ciemny pieczywie (biedronki)
Mini kanapeczki z wędliną oraz serem
Mini kanapeczki ze śledziem
Mini kanapeczki z camembertem i pomidorem
Sałatka z młodego szpinaku, gruszki, ser lazur oraz orzechów
Pieczywo mieszane (chleb jasny, ciemny lub wieloziarnisty oraz bułeczki koktajlowe)
Bufet herbat (czarna, owocowa, zielona) firma Williams

Kolacja I
Rolada wieprzowa nadziewana farszem tradycyjnym
w sosie z grzybów leśnych serwowana z kluskami śląskimi i czerwoną kapustą

Kolacja II
Ragout z sarny z warzywami podane z knedlem 

Kolacja III
Barszcz czerwony z pasztecikami francuskimi z mięsem
 

Napoje zimne: soki owocowe 100% (firma Toma), pepsi, woda mineralna podawana w dzbankach - bez ograniczeń



Menu Weselne III  cena 220zł/os.

Zupa
Rosół królewski z makaronem i kluską wątrobianą

Danie główne
Pierś z gęsi w sosie własnym
Rolada wołowa z farszem tradycyjnym w sosie ciemnym
Sznycel wiedeński cielęcy z cytryną
Polędwiczka wieprzowa z borowikami na maśle
Roladka drobiowa panierowana faszerowana szpinakiem i fetą
Gwarantowane 3 kawałki mięsa na osobę. Porcja mięsa wynosi średnio 80-90g

Dodatki
Ziemniaki puree, kluseczki śląskie, dufinki
Surówka z marchewki z ananasem na słodko, surówka z selera na biało,
surówka z czerwonej kapusty, lodowa z sosem winegrette

Deser
Mini pavlowa z owocami i bitą śmietaną
Napoje gorące w formie szwedzkiego stołu - kawa, herbata bez ograniczeń

Zimna płyta w formie szwedzkiego stołu
Deska wędlin (schab tradycyjnie wędzony, szynka z domowej wędzarni, szynka Parmeńska, kabanosy)
Deska serów z żurawiną, orzechami i winogronami (sery żółte, wędzone oscypki, korbaczki, ser kozi, Lazur z niebieską pleśnią)
Kruche babeczki z białym musem i wędzonym łososiem
Szynka w galarecie z chrzanowym nadzieniem
Tartinki z twarożkiem i kawiorem
Caprese z pomidorkiem koktajlowym oraz mozzarellą na ciemny pieczywie (biedronki)
Mini kanapeczki z wędliną oraz serem
Mini kanapeczki ze śledziem
Mini kanapeczki z camembertem i pomidorem
Sałatka z młodego szpinaku, gruszki, ser lazur oraz orzechów
Pieczywo mieszane (chleb jasny, ciemny lub wieloziarnisty oraz bułeczki koktajlowe)
Bufet herbat (czarna, owocowa, zielona) firma Williams

Kolacja I
Pierś z kaczki z sosem pomarańczowym podana z kopytkami ziemniaczanymi
oraz kapustą czerwoną na winie z żurawiną

Kolacja II
Łosoś z pieca na bukiecie z zielonych warzyw 

Kolacja III
Aromatyczny bulion wieprzowy z kołdunami z mięsem
 

Napoje zimne: soki owocowe 100% (firma Toma), pepsi, woda mineralna podawana w dzbankach - bez ograniczeń

  

GODZINY OTWARCIA:

Pn: 10:00-21:00
Wt-Czw: 10:00-22:00
Pt: 10:00-00:30
Sob: 10:00-01:00
Nd: 12:00-20:00

Menadzer:
możliwość kontaktu od 10:00-19:00

Piotr Misiarz
tel.: 503 139 161
piotr@kamienica-konczakowskich.pl

Beata Cienciała
tel.: 531 521 103
beata.c@kamienica-konczakowskich.pl

ADRES:

Rynek 19,
43-400 Cieszyn
tel.: 33 852 18 96
info@kamienica-konczakowskich.pl

REZERWACJA STOLIKÓW
tel.: 33 852 18 96

Restauracja Kamienica Konczakowskich

Restauracja Kamienica Konczakowskich
Restauracja Kamienica Konczakowskich