Oferujemy Państwu

  • Wyśmienitą kuchnię oraz profesjonalną miłą obsługę
  • Stylowy, elegancki wystrój sal bankietowych
  • Profesjonalne nakrycie
  • Klimatyzowane wnętrza
  • Napoje zimne bezalkoholowe serwowane w dzbankach podczas przyjęcia bez ograniczeńw cenie menu bez dodatkowych opłat
  • Możliwość wypożyczenia rzutnika , ekranu oraz nagłośnienia
  • Brak opłat za menu dla najmłodszych ( dzieci do 3 lat)
  • 50% zniżki za menu dla dzieci 3-8lat

Z myślą o naszych najmłodszych gościach oferujemy:

  • Pokój zabaw dla dzieci ( sala biała) możliwość stworzenia kącika dziecięcego ( sala lustrzana)
  • Krzesełka do karmienia
  • Przewijaki

Informacje dodatkowe

  • opłata za serwowanie tortu własnego 2zł/ os. oraz ciast i tortu we własnym zakresie 3zł/ os.
  • posiadamy ofertę tortów okolicznościowych oraz ciast realizowanych w cukierni Na Blejchu
  • alkohole serwowane podczas przyjęcia po stronie restauracji ( wycena indywidualna)
  • pakiet napoi gazowanych na indywidualne zamówienie but 0,2l ( pepsi, 7up , Schweppes, Cisowianka perlage) 3,5zł zł / szt
  • możliwość przedłużenia czasu trwania przyjęcia ponad czas ustalony płatne dodatkowo150zł/h

Menu okolicznościowe I 80zł/os.

Zupa
Rosół królewski z makaronem i kluseczką wątrobianą

Danie główne
Bitki wieprzowe duszone warzywach
Kotlet z kurczaka w chrupiącej panierce
Marynowany karczek z grilla z masłem ziołowym
Roladki drobiowe z brokułami i fetą (soute z pieca)
Są to porcje mięsa około 80-90g. Średnio na osobę przypadają 3 kawałki mięsa

Dodatki
Ziemniaki gotowane, kluski śląskie, talarki ziemniaczane
Surówka z marchewki z ananasem na słodko, kapusta czerwona gotowana,
surówka z białej kapusty, surówka z kapusty czerwonej

Deser
Pucharek lodów orzechowych z bitą śmietaną i polewą czekoladową

napoje ciepłe – kawa, herbata podane przy deserze
napoję zimne: soki owocowe 100% (firma Toma), pepsi, woda mineralna podawana w dzbankach - bez ograniczeń

Menu okolicznościowe II 80zł/os.

Zupa
Rosół królewski z makaronem i kluseczką wątrobianą

Danie główne
Pieczeń wieprzowa (z karczku) w sosie własnym
Roladki drobiowe z pieca faszerowane warzywami
Kotlet schabowy panierowany
Dramstik z pieca w glazurze miodowej
Są to porcje mięsa około 80-90g. Średnio na osobę przypadają 3 kawałki mięsa

Dodatki
Ziemniaki gotowane, kluski śląskie, talarki ziemniaczane
Surówka z marchewki z ananasem na słodko, kapusta czerwona gotowana,
surówka z białej kapusty

Deser
Lody z gorącym malinami oraz bitą śmietaną

napoje ciepłe – kawa, herbata podane przy deserze
napoję zimne: soki owocowe 100% (firma Toma), pepsi, woda mineralna podawana w dzbankach - bez ograniczeń

Menu okolicznościowe III 85zł/os.

Zupa
Rosół królewski z makaronem i kluseczką wątrobianą

Danie główne
Rolady wieprzowe z farszem tradycyjnym  w sosie z grzybów leśnych Kotlet de volaille
Pieczone żeberka w marynacie BBQ
Faworki drobiowe w sezamie
Są to porcje mięsa około 80-90g. Średnio na osobę przypadają 3 kawałki mięsa

Dodatki
Ziemniaki gotowane, kluski śląskie, talarki ziemniaczane
Surówka z marchewki z ananasem na słodko, surówka z selera, kapusta czerwona gotowana,
surówka z białej kapusty

Deser
Deser lodowy z sorbetem cytrynowym, musem truskawkowym i bitą śmietaną

napoje ciepłe – kawa, herbata podane przy deserze
napoję zimne: soki owocowe 100% (firma Toma), pepsi, woda mineralna podawana w dzbankach - bez ograniczeń

Menu okolicznościowe IV 85zł/os.

Zupa
Rosół królewski z makaronem i kluseczką wątrobianą

Danie główne
Filet z indyka w sosie kurkowym
Medaliony z polędwiczki wieprzowej w marynacie miodowo-musztardowej zawijane w boczku
Schab panierowany zawijany nadziewany szynką serem oraz smażonymi pieczarkami
Eskalopki z kurczaka w chrupkiej panierce
Są to porcje mięsa około 80-90g. Średnio na osobę przypadają 3 kawałki mięsa

Dodatki
Ziemniaki gotowane, kluski śląskie, frytka belgijska
Surówka z marchewki z ananasem na słodko, surówka z selera, kapusta czerwona gotowana,
surówka z kapusty pekińskiej

Deser
Lody z musem wiśniowym oraz bitą śmietaną

napoje ciepłe – kawa, herbata podane przy deserze
napoję zimne: soki owocowe 100% (firma Toma), pepsi, woda mineralna podawana w dzbankach - bez ograniczeń

Menu okolicznościowe V 85zł/os.

Zupa
Rosół królewski z makaronem i kluseczką wątrobianą

Danie główne
Rolady wołowe w sosie własnym
Kotlet De volaille z masłem pietruszkowym
Kacze udko z żurawiną
Roladki drobiowe z brokułami i fetą (soute z pieca)
Są to porcje mięsa około 80-90g. Średnio na osobę przypadają 3 kawałki mięsa

Dodatki
Ziemniaki gotowane, kluski śląskie, frytka belgijska
Surówka z marchewki z ananasem na słodko, surówka z selera, kapusta czerwona gotowana,
buraczki gotowane

Deser
Deser lodowy z sorbetem cytrynowym, musem truskawkowym i bitą śmietaną

napoje ciepłe – kawa, herbata podane przy deserze
napoję zimne: soki owocowe 100% (firma Toma), pepsi, woda mineralna podawana w dzbankach - bez ograniczeń

Menu okolicznościowe VI 85zł/os.

Zupa
Rosół królewski z makaronem i kluseczką wątrobianą

Danie główne
Polędwiczki wieprzowe w sosie z zielonego pieprzu
Eskalopki z kurczaka w płatkach migdałów
Schab panierowany zawijany z oscypkiem i boczkiem
Filet z kurczaka zapiekany z ananasem i mozzarellą


Są to porcje mięsa około 80-90g. Średnio na osobę przypadają 3 kawałki mięsa Dodatki
Ziemniaki gotowane, kluski śląskie, frytka belgijska
Surówka z marchewki z ananasem na słodko, surówka z selera, kapusta czerwona gotowana,
buraczki gotowane

Deser
Deser lodowy z sorbetem owocowym z dodatkiem owoców i bitą śmietaną

napoje ciepłe – kawa, herbata podane przy deserze
napoję zimne: soki owocowe 100% (firma Toma), pepsi, woda mineralna podawana w dzbankach - bez ograniczeń

Menu okolicznościowe VII - patera biesiadna 85zł/os.

Zupa
Rosół królewski z makaronem i kluseczką wątrobianą

Danie główne
Golonka z pieca
Pieczone żeberka w marynacie BBQ
Marynowana karkówka z grilla


Są to porcje mięsa około 150g. Średnio na osobę przypadają 2 kawałki mięsa Dodatki
Ziemniaki z pieca z boczkiem, frytki belgijskie, mix pierogów (3 szt./os.)
Kapusta kiszona zasmażana, kapusta czerwona gotowana, zestaw 3 dipów

Deser
Lody waniliowe z musem truskawkowym i jogurtem naturalnym

napoje ciepłe – kawa, herbata podane przy deserze
napoję zimne: soki owocowe 100% (firma Toma), pepsi, woda mineralna podawana w dzbankach - bez ograniczeń

Menu okolicznościowe VIII 90zł/os.

Zupa
Krem z białych warzyw z prażonymi migdałami i grzanką

Danie główne
Rolada wołowa w sosie własnym
Polędwiczka wieprzowa z borowikami na maśle
Kacze udko z żurawiną
Schab panierowany zawijany z serem mozzarella oraz pleśniowym
Eskalopki z kurczaka w płatkach migdałów


Są to porcje mięsa około 80-90g. Średnio na osobę przypadają 3 kawałki mięsa Dodatki
Ziemniaki gotowane, kluski śląskie, talarki ziemniaczane
Surówka z marchewki z ananasem na słodko, surówka z selera,
kapusta czerwona gotowana, warzywa karmelizowane

Deser
Lody waniliowe z musem truskawkowym oraz jogurtem naturalnym

napoje ciepłe – kawa, herbata podane przy deserze
napoję zimne: soki owocowe 100% (firma Toma), pepsi, woda mineralna podawana w dzbankach - bez ograniczeń

Menu okolicznościowe IX 90zł/os.

Zupa
Rosół królewski z makaronem i kluseczką wątrobianą

Danie główne
Piersi z kaczki w sosie pomarańczowym
Medaliony z polędwiczki wieprzowej w marynacie miodowo-musztardowej zawijane w boczku
Eskalopki z kurczaka w płatkach migdałów
Roladki drobiowe z warzywami
Kotlet de volaille z masłem pietruszkowym

Są to porcje mięsa około 80-90g. Średnio na osobę przypadają 3 kawałki mięsa Dodatki
Ziemniaki gotowane, kluski śląskie, ziemniaczki opiekane
Surówka z marchewki z ananasem na słodko, surówka z modrej kapusty,
surówka z selera, buraczki gotowane

Deser
Lody waniliowe z musem truskawkowym oraz jogurtem naturalnym 

napoje ciepłe – kawa, herbata podane przy deserze
napoję zimne: soki owocowe 100% (firma Toma), pepsi, woda mineralna podawana w dzbankach - bez ograniczeń

Menu okolicznościowe X 85zł/os.

Zupa
Rosół królewski z makaronem i kluseczką wątrobianą

Danie główne
Medaliony cielęce w delikatnym sosie warzywnym
Schab panierowany zawijany nadziewany szynką serem oraz smażonymi pieczarkami
Eskalopki z kurczaka w płatkach migdałów
Filet z kurczaka zapiekany z ananasem i mozzarellą

Są to porcje mięsa około 80-90g. Średnio na osobę przypadają 3 kawałki mięsa Dodatki
Ziemniaki gotowane, kluski śląskie, talarki ziemniaczane
Surówka z marchewki z ananasem na słodko, surówka z selera,
surówka z czerwonej kapusty, surówka z kapusty pekińskiej

Deser
Lody z gorącym słonym karmelem oraz prażonymi migdałami

napoje ciepłe – kawa, herbata podane przy deserze
napoję zimne: soki owocowe 100% (firma Toma), pepsi, woda mineralna podawana w dzbankach - bez ograniczeń

Menu okolicznościowe XI 95zł/os.

Zupa
Rosół królewski z makaronem i kluseczką wątrobianą

Danie główne
Pierś z gęsi w sosie własnym
Sznycel wiedeński cielęcy z cytryną
Polędwiczka wieprzowa z borowikami na maśle
Faworki drobiowe w sezamie

Są to porcje mięsa około 80-90g. Średnio na osobę przypadają 3 kawałki mięsa Dodatki
Ziemniaki gotowane, kluski śląskie, duffinki
Surówka z marchewki z ananasem na słodko, surówka z czerwonej kapusty,
bukiet warzywna parze, sałatka ziemniaczana

Deser
Mini pavlowa z owocami i bitą śmietaną

napoje ciepłe – kawa, herbata podane przy deserze
napoję zimne: soki owocowe 100% (firma Toma), pepsi, woda mineralna podawana w dzbankach - bez ograniczeń

Dodatkowo w ofercie ustalenie indywidualne

Patera wegetariańska - 70zł/patera
Grillowany kozi ser na miksie sałat 4 szt
Cukinia faszerowana fetą i suszonym pomidorem 4 szt
Bakłażan w migdałach, kalafior i brokuł panierowane 4 szt
Warzywa karmelizowane 2 porcje
Są to porcje około 50g/szt.

Patera wegańska - 50zł/patera
Cukinia faszerowana kaszą i warzywami 6 szt
Brokuły z wody z prażonymi migdałami 6 szt
Karmelizowana warzywa na miodzie (marchew, pietruszka, seler, burak) 2 porcje
Są to porcje około 50g/szt.

Patera ryb (maks. dwa rodzaje ryby do wyboru) - 100zł/patera
Stek z łososia z pieca
Polędwiczka z dorsza w sosie cytrynowo – limonkowym
Sandacz w sosie porowym
Są to porcje ryby około 90g/szt. Patera zawiera 8 kawałków ryby

Patera owoców 4zł/os.
Winogrona, ananas, melon, mandarynki, kiwi i owoce sezonowe

Możliwość wymiany rosołu na zupę krem (dopłata 2zł/os.)
Krem z pomidorów z grzanką bazyliową i parmezanem
Krem z białych warzyw z chipsem z jabłka oraz prażonymi migdałami
Krem z dyni z chipsem z gruszki i pestkami dyni
Krem z grzybów leśnych z groszkiem ptysiowym
Krem z pieczonego buraka z fetą

Patera Ciast 9zł/os. (2 kawałki na osobę)
Miodowo - orzechowe, Malinowe love, Jogurtowe, Kołderka, Słonecznikowe, Wiśniowo-migdałowe,
Kołacz extra z makiem, Kołacz extra z serem, Kołacz extra z jabłkami, Kołacz ze śliwką

Przystawki na zimno
  • Bruschetta z pomidorami i mozzarellą 8zł
  • Bruschetta z guacamole i pomidorem 10zł
  • Bruschetta z musem z twarogowym i łososiem wędzonym 12zł
  • Melon w szynce parmeńskiej na miksie sałat 15zł
  • Carpaccio z buraka z kozim serem i pesto z rucoli 15zł
  • Carpaccio z gruszki z szynką parmeńską, rukola i orzechami 15zł
  • Łosoś wędzony z parmezanem na oliwie z oliwek 18zł

Zimna płyta I 30zł / os.

(minimum 10 os.)

Deska wędlin i serów (4 rodzaje wędlin: szynka wędzona, szynka drobiowa, kabanosy, salami,
4 rodzaje serów: sery żółte, wędzone, oscypek, korbaczki) z koreczkami z tortilli
Śledzie w śmietanie z jabłkiem i czerwoną cebulą
Wytrawne tartinki bankietowe z pastami ( warzywne, mięsne, rybne)
Tymbaliki drobiowe ( galaretki z mięsem drobiowym i warzywami)
Jajka w sosie tatarskim
Sałatka z tortellini ( z szynką, serem w sosie majonezowo-czosnkowym)
Sałatka lodowa z kurczakiem z sosem winegrette
Mix kanapeczek na bagietce
  • ze śledziem, cebulą czerwoną i ogórkiem
  • z wędliną i serem z dodatkiem tartego parmezanu
Pieczywo mieszane (chleb jasny, ciemny lub wieloziarnisty oraz bułeczki koktajlowe)
Herbata podawana w dzbankach (czarna) firma Williams

Zimna płyta II 35zł / os.

(minimum 18 os.)

Deska swojskich wędlin według domowych receptur od lokalnego dostawcy
(szynka tradycyjnie wędzona, schab wędzony, necówka domowa , salceson, kabanosy)
Pasztet pieczony według naszej receptury serwowany z żurawiną
Półmisek serów (sery żółte, wędzone, pleśniowy, oscypek, korbaczki)
Śledzie w oleju z zielonym pieprzem i czerwoną papryką
Tymbaliki wieprzowe (galaretki mięsne z golonki wieprzowej)
Tradycyjna sałatka jarzynowa
Smalec domowy z pajdą chleba i ogórkami kiszonymi
Mix kanapeczek na bagietce
  • ze śledziem, cebulą czerwoną i ogórkiem
  • z wędliną i serem z dodatkiem tartego parmezanu
Pieczywo mieszane (chleb jasny, ciemny lub wieloziarnisty oraz bułeczki koktajlowe)
Herbata podawana w dzbankach (czarna) firma Williams

Zimna płyta III 45zł / os.

(minimum 18 os.)

Deska wędlin (schab tradycyjnie wędzony, szynka z domowej wędzarni, szynka Parmeńska, kabanosy)
Deska serów z żurawiną, orzechami i winogronami (sery żółte, wędzone oscypki, korbaczki, ser kozi, Lazur z niebieską pleśnią)
Kruche babeczki z białym musem i wędzonym łososiem
Szynka w galarecie z chrzanowym nadzieniem
Tartinki z twarożkiem i kawiorem
Caprese z pomidorkiem koktajlowym oraz mozzarellą na ciemny pieczywie (biedronki)
Mini kanapeczki z wędliną oraz serem
Mini kanapeczki ze śledziem
Mix mini przekąsek w formie mono porcji
  • z szynką włoską, melonem i roszponką
  • z serem bursztyn, orzechami smażonymi borowikami na kruchej posypce
  • z kozim serem, pieczonym burakiem i rukolą i zielonym vinegrette
Sałatka z młodego szpinaku, gruszki, ser lazur oraz orzechów
Pieczywo mieszane (chleb jasny, ciemny lub wieloziarnisty oraz bułeczki koktajlowe)
Bufet herbat (czarna, owocowa, zielona) firma Williams

Kolacja

(do ustalenia przed imprezą, ceny dotyczą tylko przy wyborze dań w pakiecie razem z menu okolicznościowymi)


Barszcz z pasztecikami francuskimi lub krokietem 16zł
nadzienie mięsne lub z kapustą i grzybami

Bogracz staropolski z chlebem 18zł
Rodzaj zupy gulaszowej z mięsem wieprzowym, ogórkiem konserwowym, papryką, pieczarką, lanym ciastem oraz ziemniakami

Boeuf Strogonow z ryżem 25zł
gulasz ze zrazówki wołowej z dodatkami podawany z ryżem

Schab w sosie z grzybów leśnych z kluskami pieczonymi oraz modrą kapustą 29zł

Pierś z kurczaka z ananasem zapiekany pod serem mozzarellą z talarkami oraz sałatą lodową 25zł

Grillowana pierś z kurczaka w sosie kurkowym podana ze strykami cieszyńskimi i surówką z białej kapusty 29zł

Żeberka BBQ z ziemniakami opiekanymi oraz kapustą zasmażaną 29zł

Karczek z grilla z masłem ziołowym, ziemniakami pieczonymi oraz kapustą włoską zasmażaną 29zł

Medaliony z polędwiczki wieprzowej w marynacie miodowo-musztardowej z frytkami i chrupiącą sałatą rzymską z sosem winegrette 32zł

Policzki wołowe z ziemniakami purée oraz karmelizowaną marchewką 35zł

Medaliony cielęce w delikatnym sosie warzywnym z knedlem czeskim 35zł

Polędwiczka z dorsza w sosie limonkowo - cytrynowym z purée z selera oraz zieloną sałatą z winegret 35zł

Sarnina duszona z warzywami podawana z knedlem czeskim 39zł

GODZINY OTWARCIA:

Pn-Czw: 10:00-22:00
Pt: 10:00-24:00
Sob: 10:00-02:00
Nd: 11:00-21:00

Menadzer:
możliwość kontaktu od 10:00-19:00

Piotr Misiarz
tel.: 503 139 161
piotr@kamienica-konczakowskich.pl

Beata Cienciała
tel.: 531 521 103
beata.c@kamienica-konczakowskich.pl

ADRES:

Rynek 19,
43-400 Cieszyn
tel.: 33 852 18 96
info@kamienica-konczakowskich.pl

REZERWACJA STOLIKÓW
tel.: 33 852 18 96

Restauracja Kamienica Konczakowskich

Restauracja Kamienica Konczakowskich
Restauracja Kamienica Konczakowskich