PRZYKŁADOWE MENU

Menu okolicznościowe I 75zł/os.

Zupa
Rosół królewski z makaronem i kluseczką wątrobianą

Danie główne
Schab ze śliwką w sosie własnym
Panierowany udziec z kurczaka
Szaszłyk wieprzowy z boczkiem oraz cebulą
Roladki drobiowe z brokułami i fetą
Są to porcje mięsa około 80-90g. Średnio na osobę przypada 3 kawałki mięsa

Dodatki
Ziemniaki gotowane, kluski śląskie, talarki ziemniaczane
Surówka z marchewki z ananasem na słodko, kapusta czerwona gotowana,
surówka z białej kapusty, surówka z kapusty pekińskiej

Deser
Lody z owocami oraz bitą śmietaną

napoje ciepłe – kawa, herbata podane przy deserze
napoję zimne: sok owocowe 100%(firma Toma), pepsi, woda mineralna podawane w dzbankach - bez ograniczeń

Menu okolicznościowe II 75zł/os.

Zupa
Rosół królewski z makaronem i kluseczką wątrobianą

Danie główne
Pieczeń wieprzowa ( z karczku) w sosie własnym
Roladki drobiowe z pieca faszerowane warzywami
Kotlet schabowy panierowany
Dramstik z pieca w glazurze miodowej
Są to porcje mięsa około 80-90g. Średnio na osobę przypada 3 kawałki mięsa

Dodatki
Ziemniaki gotowane, kluski śląskie, talarki ziemniaczane
Surówka z marchewki z ananasem na słodko, kapusta czerwona gotowana,
surówka z białej kapusty, surówka z kapusty pekińskiej

Deser
Lody z gorącym malinami oraz bitą śmietaną

napoje ciepłe – kawa, herbata podane przy deserze
napoję zimne: sok owocowe 100%(firma Toma), pepsi, woda mineralna podawane w dzbankach - bez ograniczeń

Menu okolicznościowe III 80zł/os.

Zupa
Rosół królewski z makaronem i kluseczką wątrobianą

Danie główne
Rolady wieprzowe z farszem tradycyjnym  w sosie z grzybów leśnych Filet z kurczaka pod pierzynką
Udziec z kurczaka z warzywami
Kotlety schabowe
Szaszłyk wieprzowy z dodatkami ( cebula, papryka, boczek)
Są to porcje mięsa około 80-90g. Średnio na osobę przypada 3 kawałki mięsa

Dodatki
Ziemniaki gotowane, kluski śląskie, talarki ziemniaczane
Surówka z marchewki z ananasem na słodko, surówka z selera, kapusta czerwona gotowana,
surówka z białej kapusty

Deser
Pucharek lodów z owocami oraz bitą śmietaną

napoje ciepłe – kawa, herbata podane przy deserze
napoję zimne: sok owocowe 100%(firma Toma), pepsi, woda mineralna podawane w dzbankach - bez ograniczeń

Menu okolicznościowe IV 80zł/os.

Zupa
Rosół królewski z makaronem i kluseczką wątrobianą

Danie główne
Sakiewki z polędwiczki wieprzowej na sosie pomidorowo paprykowym Schab panierowany zawijany faszerowany groszkiem, papryką i serem
Eskalopki z kurczaka w płatkach migdałowych
Kieszonki drobiowe z warzywami
Filet z morszczuka sote ( możliwość w opcji z sosem limonkowym)
Są to porcje mięsa około 80-90g. Średnio na osobę przypada 3 kawałki mięsa

Dodatki
Ziemniaki gotowane, kluski śląskie, frytka belgijska
Surówka z marchewki z ananasem na słodko, surówka z selera, kapusta czerwona gotowana,
surówka z kapusty pekińskiej

Deser
Lody z gorącymi malinami i bitą śmietaną

napoje ciepłe – kawa, herbata podane przy deserze
napoję zimne: sok owocowe 100%(firma Toma), pepsi, woda mineralna podawane w dzbankach - bez ograniczeń

Menu okolicznościowe V 80zł/os.

Zupa
Rosół królewski z makaronem i kluseczką wątrobianą

Danie główne
Filet z indyka w sosie kurkowym
Polędwiczki wieprzowe zawinięte w boczku
Udziec z kurczaka faszerowane warzywami
Schab panierowany zawijany nadziewany szynką serem oraz podsmażonymi pieczarkami
Eskalopki z kurczaka w chrupkiej panierce
Są to porcje mięsa około 80-90g. Średnio na osobę przypada 3 kawałki mięsa

Dodatki
Ziemniaki gotowane, kluski śląskie, talarki ziemniaczane
Surówka z marchewki z ananasem na słodko, surówka z selera, kapusta czerwona gotowana,
surówka z kapusty pekińskiej

Deser
Śliwka kalifornijska z gałką lodu oraz bitą śmietaną

napoje ciepłe – kawa, herbata podane przy deserze
napoję zimne: sok owocowe 100%(firma Toma), pepsi, woda mineralna podawane w dzbankach - bez ograniczeń

Menu okolicznościowe VI 80zł/os.

Zupa
Rosół królewski z makaronem i kluseczką wątrobianą

Danie główne
Rolady wołowe w sosie własnym
Kotlet De volaille z masłem pietruszkowym
Kacze udko z żurawiną
Schab zapiekany pod pierzynką (pieczarki, ser, majonez, ketchup)
Roladki drobiowe ze szpinakiem i pomidorami suszonymi


Są to porcje mięsa około 80-90g. Średnio na osobę przypada 3 kawałki mięsa Dodatki
Ziemniaki gotowane, kluski śląskie, frytka belgijska
Surówka z marchewki z ananasem na słodko, surówka z selera, kapusta czerwona gotowana,
buraczki gotowane

Deser
Tiramisu w pucharku

napoje ciepłe – kawa, herbata podane przy deserze
napoję zimne: sok owocowe 100%(firma Toma), pepsi, woda mineralna podawane w dzbankach - bez ograniczeń

Menu okolicznościowe VII 85zł/os.

Zupa
Rosół królewski z makaronem i kluseczką wątrobianą

Danie główne
Wołowina duszona z warzywami
Polędwiczka wieprzowa z borowikami na maśle
Kacze udko z żurawiną
Roladki drobiowe z warzywami
Schab panierowany zawijany nadziewany serem mozzarella oraz pleśniowym


Są to porcje mięsa około 80-90g. Średnio na osobę przypada 3 kawałki mięsa Dodatki
Ziemniaki gotowane, kluski śląskie, talarki ziemniaczane
Surówka z marchewki z ananasem na słodko, surówka z selera, kapusta czerwona gotowana,
buraczki gotowane

Deser
Lody z owocami oraz bitą śmietaną

napoje ciepłe – kawa, herbata podane przy deserze
napoję zimne: sok owocowe 100%(firma Toma), pepsi, woda mineralna podawane w dzbankach - bez ograniczeń

Menu okolicznościowe VIII 85zł/os.

Zupa
Rosół królewski z makaronem i kluseczką wątrobianą

Danie główne
Piersi z kaczki w sosie pomarańczowym
Schab panierowany faszerowany groszkiem, papryką, serem
Eskalopki z kurczaka w płatkach migdałów
Roladki drobiowe z warzywami
Stek z łososia w sosie limonkowym


Są to porcje mięsa około 80-90g. Średnio na osobę przypada 2 kawałki mięsa 1 kawałek ryby Dodatki
Ziemniaki gotowane, kluski śląskie, duffinki
Surówka z marchewki z ananasem na słodko, surówka z czerwonej kapusty, warzywa gotowane, buraczki

Deser
Lody waniliowe z musem truskawkowym oraz jogurtem naturalnym

napoje ciepłe – kawa, herbata podane przy deserze
napoję zimne: sok owocowe 100%(firma Toma), pepsi, woda mineralna podawane w dzbankach - bez ograniczeń

Menu okolicznościowe IX 85zł/os.

Zupa
Krem z pomidorów z bazylią i parmezanem

Danie główne
Patera mięsna
Rolada z indyka nadziewana szpinakiem w sosie koperkowym
Polędwiczki wieprzowe zawijane z boczkiem
Eskalopki z kurczaka w płatkach migdałów
Pierś z kurczaka panierowana faszerowaną feta i brokułami
Patera wegetariańska
panierowany bakłażan, cukinia faszerowana,

Są to porcje mięsa około 80-90g. Średnio na osobę przypada 2 kawałki mięsa oraz 1,5 kawałek z patery wegetariańskiej Dodatki
Ziemniaki gotowane, kluski śląskie, talarki ziemniaczane
Surówka z marchewki z ananasem na słodko, surówka z czerwonej kapusty,
surówka z kapusty pekińskiej
warzywa karmelizowane na ciepło ( marchewka, pietruszka, seler)

Deser
Lody waniliowe z musem truskawkowym oraz jogurtem naturalnym 

napoje ciepłe – kawa, herbata podane przy deserze
napoję zimne: sok owocowe 100%(firma Toma), pepsi, woda mineralna podawane w dzbankach - bez ograniczeń

Zimna płyta I 25zł / os.

Półmisek wędlin tradycyjnych wędzonych (4 rodzaje)
kabanosy, salami,
koreczki serowe z dodatkami oraz roladka z tortilli
Półmisek serów z żurawiną (sery żółte oraz wędzony, pleśniowy, oscypek, korbaczki)
Tartinki z pastami warzywnymi (2 rodzaje: pasta serowa, pasta tuńczykowa)
Śledzie w śmietanie
Tymbaliki drobiowe
Jajka w sosie tatarskim
Sałatka (do wyboru: porowa, jarzynowa, tortellini, brokułowa)
Mix kanapeczek na bagietce (2 rodzaje: ze śledziem oraz z wędliną i serem)
Pieczywo mieszane (chleb jasny, ciemny lub wieloziarnisty oraz bułeczki koktajlowe)
Herbata podawana w dzbankach (czarna) firma Williams

Zimna płyta II 30zł / os.

Półmisek wędlin tradycyjnych wędzonych (4 rodzaje)
kabanosy, salami,
koreczki serowe z dodatkami oraz roladka z tortilli
Półmisek serów z żurawiną (sery żółte oraz wędzony, pleśniowy, oscypek, korbaczki)
Deska mięs pieczystych: pasztet pieczony, schab ze śliwką, necówka,
Tartinki z pastami warzywnymi (2 rodzaje: pasta serowa, pasta tuńczykowa)
Śledzie w oleju z zielonym pieprzem
Tymbaliki drobiowe
Sałatka (do wyboru: porowa, jarzynowa, tortellini, brokułowa)
Sałata zielona (sos winegret, sałata lodowa, pomidor, ogórek, grillowany kurczak)
Mix kanapeczek na bagietce (2 rodzaje: ze śledziem oraz z wędliną i serem)
Pieczywo mieszane (chleb jasny, ciemny lub wieloziarnisty oraz bułeczki koktajlowe)
Herbata podawana w dzbankach (czarna) firma Williams

Zimna płyta III 35zł / os.

Półmisek wędlin tradycyjnych wędzonych (5 rodzajów)
kabanosy, salami,
roladka z tortilli
Deska serów z żurawiną, orzechami oraz winogronami (sery żółte oraz wędzony, camembert, ser długo dojrzewający, pleśniowy, ser kozi, korbaczki)
mini vol au vent z musem orzechowym
szaszłyki z łososia w sosie słodko kwaśnym
Szynka w galarecie z musem chrzanowym
Tartinki z musem twarogowym oraz kawiorem
Caprese z pomidorkiem koktajlowym oraz mozzarelą na ciemny pieczywie
mini kanapeczki z wędliną oraz serem
mini kanapeczki ze śledziem
mini kanapeczki z oscypkiem i śliwka
sałatka z młodego szpinaku, gruszki, ser lazur oraz orzechów
Pieczywo mieszane (chleb jasny, ciemny lub wieloziarnisty oraz bułeczki koktajlowe)
bufet herbat (czarna, owocowa, zielona) firma Williams

Kolacja

(do ustalenia przed imprezą, ceny dotyczą tylko przy wyborze dań w pakiecie razem z menu okolicznościowymi)


Przy wyborze menu z opcją kolacji dopłata 5zł / os. do napoi zimnych
sok owocowe 100%( firma Toma) , pepsi, woda mineralna podawane w dzbankach (bez ograniczeń)

Bogracz staropolski z chlebem 12zł
Rodzaj zupy gulaszowej z mięsem wieprzowym, ogórkiem konserwowym, papryką, pieczarką, lanym ciastem oraz ziemniakami.

Boeuf Strogonow z ryżem 21zł
Gulasz ze zrazówki wołowej z dodatkami podawany z ryżem

Barszcz z pasztecikami francuskimi lub krokietem 12zł

Kita wieprzowa w kapuście zasmażanej oraz ziemniaczkami pieczonymi 20zł

Schab w sosie z grzybów leśnych z kluskami pieczonymi oraz modrą kapustą na winie 25zł

Sarnina duszona z warzywami podawana z knedlem czeskim 35zł

Policzki wołowe z ziemniakami purre oraz karmelizowaną marchewką 30zł

GODZINY OTWARCIA:

Pn-Czw: 10:00-22:00
Pt: 10:00-24:00
Sob: 10:00-02:00
Nd: 11:00-22:00

Menadzer:
możliwość kontaktu od 10:00-19:00

Piotr Misiarz
tel.: 503 139 161
piotr@kamienica-konczakowskich.pl

Beata Cienciała
tel.: 531 521 103
beata.c@kamienica-konczakowskich.pl

ADRES:

ul. Rynek 19,
43-400 Cieszyn
tel.: 33 852 18 96
info@kamienica-konczakowskich.pl

Restauracja Kamienica Konczakowskich
Restauracja Kamienica Konczakowskich
Restauracja Kamienica Konczakowskich